24 maart 2017

Onze nieuwe voorzitter stelt zich voor...

Mijn naam is Piet van der Burgt. Ik ben geboren en getogen in De Rips, een dorpje in De Peel, getrouwd en heb 2 dochters. Na verschillende agrarische opleidingen, ben ik bij mijn ouders in de maatschap gegaan, op het zeugen- en akkerbouwbedrijf. Voordat ik trouwde met mijn vrouw, hebben wij samen het bedrijf overgenomen en de zeugenhouderij uitgebreid.

Destijds bestond ons bouwplan uit suikerbieten, mais en conservengroenten, waarbij de afzet van de conserven via Bouw Conserven uit Gemert ging.
De varkenspest in 1997-1998 was een zware tijd. De dieren zijn bij ons niet geruimd, maar door de vele controles en belemmeringen gingen onze gedachten wel steeds meer uit naar het uitbreiden van de akkerbouw. Mede ook, omdat hier toch wel mijn hart ligt. We besloten te stoppen met de zeugenhouderij en ons meer toe te leggen op akkerbouw met gewasverzorging bij collega’s. Zo werden ook de eerste contacten gelegd met, destijds Rijko BV, waar we toen voor gingen telen. Zo is ons bedrijf door de jaren heen gegroeid tot rond de 150 ha. Dit wordt door gazonzoden (grootste tak), aardappelen, suikerbieten en een breed assortiment conservengroenten ingevuld. De bodemtoestand bepaalt mede welke teelt van conserven of peen waar komt. Verder hebben we in 2016 de uienteelt als nieuwe tak aan ons bedrijf toegevoegd.

In 2008 ben ik toegetreden tot het bestuur van Coöperatieve Telersvereniging De Schakel UA en nu, na het aftreden van Rogé Meuwissen, unaniem door het bestuur gekozen tot voorzitter van onze telersvereniging. Met mijn inzet wil ik een krachtige vereniging behouden, waar vooral telers zich thuis voelen en waar de afzet met een marktconforme prijs, goed geregeld is. Verder ga ik een serieuze samenwerking aan met onze directeur en medewerkers en, zeker niet te vergeten, met  onze afnemers, waaronder Rijko BV.

Ik wens eenieder veel succes met jullie bedrijven!

Vriendelijke groeten,

Piet van der Burgt

Teeltactualiteit