29 mei 2019

Vacature Teeltspecialist

Wat ga je doen?

In de rol van Teeltspecialist ben je continue bezig met het organiseren en stroomlijnen van de aanvoer van wortelen voor met name de versmarkt. Je geeft invulling aan het teeltplan, door o.a. te zoeken naar en het selecteren van geschikte telers en percelen. Je doet onderzoek naar rassen en teeltwijzen en draagt vervolgens bij aan het opstellen van het zaaiplan. Na de monsterafnames en het afsluiten van de teeltcontracten, kruip jij tijdens het seizoen in de rol van teeltbegeleider. Je adviseert en ondersteunt de teler op het gebied van zaaien, telen en oogsten.

In deze diverse functie behartig je zowel de belangen van de teler, als die van onze afnemers. Het gehele jaar door ben je bezig met het onderhouden en verstevigen van deze relaties. Je bent veel ‘op pad’ voor veldbezoeken en hebt hierdoor veel vrijheid. Ook zul je veel contact hebben met o.a. zaadfirma’s, toeleveranciers en kenniscentra. 

Ons belangrijkste teeltgebied bevindt zich ongeveer 100 km rondom Helmond. Daarnaast zijn we ook actief in o.a. Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Portugal. Ook hier zul je een aantal keer in het jaar een bezoek brengen.

Wie ben je?

Jouw hart ligt in de agrarische sector! Jij bent communicatief sterk en netwerken is helemaal jouw ding. Hierdoor weet jij de telers te vinden en de telers jou. Je bent, door opleiding of ervaring, teelt technisch goed onderlegd of bent bereid hierover veel te gaan leren. Je hebt de ‘drive’ om op te hoogte te zijn én te blijven van alle ontwikkelingen binnen de branche. Daarnaast ben je commercieel, maar pas je wel binnen onze nuchtere cultuur. Je staat stevig in je schoenen en gaat een onderhandeling niet uit de weg. In deze functie krijg je veel vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, jij pakt dit met beide handen aan. 

Minimaal Hbo-niveau, bijvoorbeeld een HAS opleiding. Ben je net afgestudeerd? Reageer dan zeker ook;
Je spreekt Duits, of bent bereid dit te leren;
Affiniteit met landbouw is een must.

Wat bieden wij jou?

Het team kenmerkt zich als jong, ambitieus en energiek. Het team bestaat uit 17 personen, waarvan er zes personen dezelfde functie als deze vervullen. Er heerst een informele werksfeer. In deze functie ben je veel op pad en hierdoor veel in de buitenlucht. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen deze rol, bijvoorbeeld door seminars in binnen- en buitenland bij te wonen. Een proactieve houding hierin wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Heb jij nog niet zoveel ervaring? Geen probleem, wij bieden jou de begeleiding die nodig is.

Je werkt in een mooie, gezonde branche. Ons bedrijf heeft een platte structuur en korte communicatielijnen. Onze teelttechnieken zijn vooruitstrevend en innovatief. Het gehele proces vanaf het zaaien tot aan het oogsten en de begeleiding daarvan, is bij ons in eigen beheer. Heb jij ideeën over meer innovatieve teelt-, zaai- of bemestingstechnieken? Dan gaan we in overleg om te bekijken hoe we dit kunnen aanpakken. Er is altijd ruimte voor jouw visie. 

We starten met een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Wij gaan voor langdurige relaties en zijn dus op zoek naar een medewerker voor langere tijd. Ook verstrekken we regelmatig gratis groente en fruit op de werkvloer. Vind je het leuk om dingen te ondernemen met collega’s? Word dan lid van onze personeelsvereniging!

Over ons bedrijf

Coöperatieve Telersvereniging De Schakel UA is een door de Europese Unie erkende telersvereniging, welke momenteel bestaat uit ongeveer 500 groentetelers. Deze aangesloten telers (de leden) zijn via het coöperatieve model betrokken bij de besluitvorming. Daarnaast onderhouden we een belangrijke afnemersrelatie met vanRijsingengreen. Organisatorisch worden de werkzaamheden uitgevoerd binnen de teams: Teelt, Kwaliteit en Administratie.

We willen benadrukken dat we een seizoenbedrijf zijn, waarbij het hoogtepunt in de periode van begin juni tot eind september ligt. Hierdoor gaat de voorkeur naar het houden van vakantie buiten deze periode. In de winterperiode gaan wij uiteraard zeer flexibel om met de vakanties.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie naar p&o@tvdeschakel.nl onder vermelding van de vacaturenaam. Mocht je nog verdere vragen hebben over deze functie, dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0492 - 530 450.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen.

 

Teeltactualiteit