06 juni 2018

Kwaliteitsfunctionaris

Je gaat een positieve en actieve bijdrage leveren aan de dagelijkse uitvoering van het kwaliteitsbeleid waarbij de focus ligt op de kwaliteitsbeoordeling van het product, rekening houdend met de gestelde en vereiste kwaliteitseisen.

In deze rol rapporteer je aan de Teamleider kwaliteit en geef je gedurende het seizoen functionele sturing aan de tijdelijke medewerkers. Medewerkers. De functie is als het ware uit te splitsen in twee gebieden, namelijk: werkzaamheden die gericht zijn op de productkwaliteit en het laboratorium en werkzaamheden die gericht zijn t.b.v. het kwaliteitssysteem. In de zomerperiode (juni t/m midden september) zal je met name met de productkwaliteit en in het laboratorium actief zijn.

Werkzaamheden met betrekking tot productkwaliteit en laboratorium:

 • Uitvoering en coördinatie van taken en werkzaamheden in het lab van de Schakel:
  • Monstervoorbereiding, metingen, verwerking van fabrieksmonsters (veld-, oogst, en productiemonsters)
  • Signaleren, communiceren en acteren bij afwijkingen van kwaliteiten.
 • Beheer en naleving van de protocollen voor monstervoorbereiding, analyse en verwerking;
 • Planning en afstemmen van personele capaciteit voor monstername en monsterverwerking;
 • Begeleiden en aansturen van vaste en tijdelijke medewerkers op de afdeling Kwaliteit;
 • Het aanmelden en nemen van monsters t.b.v. het analysemonsterplan bij VanRijsingensource en het Residu Monitorings Systeem van de Schakel;

Werkzaamheden met betrekking tot het kwaliteitssysteem:

 • Alle voorkomende ondersteunende werkzaamheden met betrekking tot HACCP onder begeleiding van de Teamleider, zoals:
 • Borging en verbeteringen van alle kwaliteitssystemen, kwaliteitsnormen, werkprocessen en procedures (leveranciersbeoordeling, interne audits, archiveren);
 • Plannen c.q. uitvoeren van hygiëne- en glasrondes;
 • Het onderhouden van kwaliteitssystemen, borgen en onderbouwen van processen vanuit kwaliteitsissues;
 • Het voorbereiden, organiseren en afhandelen van audits/inspecties van allerhande aard, waaronder HACCP, SKAL, Naturland, PlanetProof, en klantaudits.

Wie ben je?

Het mag voor zich spreken dat de eigenschappen accuraat en gestructureerd hand in hand gaan met jouw persoon. Je bent een echte teamplayer, voelt je verantwoordelijk voor je werk en bent je ervan bewust dat je voorbeeldgedrag moet laten zien. Je beschikt over de nodige daadkracht, bent flexibel en communicatief sterk. Wanneer de werkdruk oploopt, dit kan soms gebeuren aangezien we sterk afhankelijk zijn van het seizoen en het weer, bewaar jij het overzicht. Met jouw positief kritisch karakter zie je snel waar het beter kan en weet je deze optimalisaties overtuigend en concreet uit te voeren. Tot slot beschik je over de juiste vakkennis, heb je affiniteit/interesse in de agrarische gewassen, ben je kwaliteitsbewust en heb je kennis van de foodsector.

Harde eisen:

 • Afgeronde opleiding op MBO 4 niveau in de richting van Voedingstechnologie, levensmiddelentechnologie of in een agrarische richting;
 • Bereid om gedurende het seizoen onregelmatig en in het weekend te werken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste alsmede basisbeheersing van de Engelse taal.
 • Kennis van Word, Excel en SAP.

 

Wij bieden

We starten met een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Onze salarissen vallen onder de cao-groothandel groente en fruit. Een (aanvullende) pensioenregeling, WGA-hiaatverzekering, 26 vakantiedagen bij een full time dienstverband, extra vakantiedagen bij een lang dienstverband en een bepaalde leeftijd en 8 % vakantietoeslag behoren tot onze voorwaarden. 

Over TV De Schakel

De Schakel is een door de Europese Unie erkende telersvereniging, welke momenteel bestaat uit ongeveer 500 groentetelers. Deze aangesloten telers (de leden) zijn via het coöperatieve model betrokken bij de besluitvorming. Organisatorisch worden de werkzaamheden uitgevoerd binnen de teams: Teelt, Kwaliteit en Administratie. Voor meer informatie over onze organisatie kun je een kijkje nemen op www.tvdeschakel.nl .

We zijn een seizoensbedrijf, waarbij het hoogtepunt in de periode van begin juni tot eind september ligt. Hierdoor gaat de voorkeur naar het houden van vakantie buiten deze periode.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie naar j.sesink@tvdeschakel.nl onder vermelding van de vacaturenaam. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met John Sesink, K.A.M.- functionaris. Hij is te bereiken via 06-15016187.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen.

 

Teeltactualiteit