20 mei 2020

Vacature Assistent Teeltspecialist

Wat ga je doen? 

Als Assistent Teeltspecialist (Assistent Productmanager) ben je bezig met het begeleiden van de aanvoer van verschillende vollegrondsgroente voor de vers- en industriemarkt. Hierbij ondersteun je de teeltspecialisten met uitvoerende taken.

Je geeft samen met de teeltspecialisten invulling aan het teeltplan, door o.a. te zoeken naar geschikte telers en percelen. Nadat de teeltspecialisten de teeltcontracten hebben afgesloten met de telers, kruip jij in de rol van teelt- en productbegeleider. Jij bent veel op het veld aanwezig, hierdoor kun jij de teeltspecialist voorzien van actuele informatie m.b.t. de ontwikkeling van het perceel en het gewas. Samen met de teeltspecialist bepaal je wanneer het tijd is voor de volgende stap uit het teeltplan. Ook fungeer je als een eerste aanspreekpunt voor de teler: jij bent ons visitekaartje op het veld!

Daarbij heb je ook veel contact met de afdeling Planning. Jij bent hun ‘ogen op het veld’ en houdt hen continu op de hoogte van de situatie. Zo kunnen zij de zaai- en oogstwerkzaamheden plannen en coördineren. Tijdens deze werkzaamheden onderhoud jij veel contact met de collega’s die dit loonwerk verrichten. 

Verder neem je veldmonsters af, welke je naar het lab in Helmond brengt. Je stemt vervolgens met de Kwaliteitsfunctionaris af welke controles er gedaan moeten worden.

Ons belangrijkste teeltgebied bevindt zich ongeveer 100 km rondom Helmond. Daarnaast zijn we ook actief in o.a. Duitsland, Frankrijk en België. 

Wie ben je?

Jouw hart ligt in de agrarische sector! Jij bent communicatief vaardig en vindt het leuk om verschillende contacten te onderhouden, zowel intern als extern. Je hebt, door ervaring of opleiding, gevoel voor de teelt van groente en spreekt de ‘taal van de teler’. Hiernaast beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je ook zelfstandig werken.

  • Mbo werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met landbouw is een must;
  • Spreek je naast Nederlands en Duits, ook Frans en/of Engels? Dan is dat een absolute pré.

Wat bieden wij jou?

Het team kenmerkt zich als jong, ambitieus en energiek. Het team bestaat uit 17 personen, waarvan er zes personen dezelfde functie als deze vervullen. Er heerst een informele werksfeer. In deze functie ben je veel op pad en hierdoor veel in de buitenlucht.

Je werkt in een mooie, gezonde branche. Ons bedrijf heeft een platte structuur en korte communicatielijnen. Onze teelttechnieken zijn vooruitstrevend en innovatief. Het gehele proces vanaf het zaaien tot aan het oogsten en de begeleiding daarvan, is bij ons in eigen beheer. Heb jij ideeën over meer innovatieve teelt-, zaai- of bemestingstechnieken? Dan gaan we in overleg om te bekijken hoe we dit kunnen aanpakken. Er is altijd ruimte voor jouw visie. 

We starten met een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Wij bieden een goede pensioenregeling. Ook verstrekken we regelmatig gratis groente en fruit op de werkvloer. Vind je het leuk om dingen te ondernemen met collega’s? Word dan lid van onze personeelsvereniging!

Over het bedrijf

De Schakel is een door de Europese Unie erkende telersvereniging, welke momenteel bestaat uit ongeveer 500 groentetelers. Deze aangesloten telers (de leden) zijn via het coöperatieve model betrokken bij de besluitvorming. Daarnaast onderhouden we een belangrijke afnemersrelatie met vanRijsingengreen. Organisatorisch worden de werkzaamheden uitgevoerd binnen de teams: Teelt, Kwaliteit en Administratie.

We willen benadrukken dat we een seizoenbedrijf zijn, waarbij het hoogtepunt in de periode van begin juni tot eind september ligt. Hierdoor gaat de voorkeur naar het houden van vakantie buiten deze periode. In de winterperiode gaan wij uiteraard zeer flexibel om met de vakanties.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie naar vacature@tvdeschakel.nl onder vermelding van de vacaturenaam. Mocht je nog verdere vragen hebben over deze functie, dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-13250945.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen.

 

 

Teeltactualiteit