10 maart 2021

Vacature Assistent Financieel Controller 

Coöperatieve Telersvereniging De Schakel | fulltime (38u) | Helmond | Agri

Voor onze organisatie, Coöperatieve Telersvereniging De Schakel, zijn we op zoek naar een collega die ons helpt inzicht te krijgen in financiële gegevens en deze vertaalt naar waardevolle informatie voor onze organisatie!

Wat ga je doen?

Als Assistent Financieel Controller ben jij een belangrijke schakel in de bewaking van de administratieve processen binnen onze telersvereniging. Je werkt nauw samen met het Hoofd Administratie/Controller. Jij overziet de afdeling, kunt de juiste prioriteiten stellen en neemt een sturende rol aan binnen het team. Jij zorgt voor een goede flow (betrouwbaarheid, tijdigheid, juistheid en volledigheid) in het proces! Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de gehele logistieke en financiële transactieverwerking van het zaaien, de teelt tot aan de facturatie bij de klant. Indien nodig, ondersteun jij het team ook met het boeken van facturen en banken.

De administratieve verwerking van de geleverde groente gebeurt via een methode, waarbij de coöperatie de afrekening voor haar leden voor het geleverde product opmaakt. Jouw rol hierbij ligt op het gebied van controlling en rapportages. Je bewaakt tussenrekeningen, controleert de grootboekmutaties, maakt de stukken van de jaarrekening klaar en verzorgt de afstemming met de accountant. Verder ben je nauw betrokken bij het opstellen en analyseren van diverse financiële rapportages, bij in- en externe verslaglegging en lever je een bijdrage aan de totstandkoming van subsidieaanvragen en -declaraties. Je krijgt te maken met administraties van diverse (internationale) bedrijven. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de BTW-aangiftes in de verschillende landen (NL, BE en DE) en de controles vanuit desbetreffende fiscus. 

Wat bieden wij jou?

Je wordt onderdeel van een gemotiveerd, hecht team van vijf collega’s die samen de klus klaren! Het team kenmerkt zich als een warm bad, met een fijne sfeer en communicatie. Hierbij werk je in een mooie, gezonde branche. De organisatie heeft een platte structuur en korte communicatielijnen.

We starten met een dienstverband voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

We verstrekken regelmatig gratis groente en fruit op de werkvloer. Vind je het leuk om dingen te ondernemen met collega’s? Word dan lid van onze personeelsvereniging!

Wie ben je?

Als Assistent Financieel Controller werk je gestructureerd, efficiënt en accuraat. Je beschikt over een positief, kritische blik en je hebt gevoel voor logistieke en financiële processen. Je hebt al ervaring opgedaan met financiële administratie, maar zoekt naar meer complexiteit en uitdaging. Communicatief ben je sterk en je vindt het fijn om verschillende contacten te onderhouden. Verder denk je in oplossingen en heb je graag de ruimte om jezelf en de processen waarmee je werkt te ontwikkelen en verbeteren. Samenwerken vind je prettig, maar ook zelfstandig kun je goed uit de voeten.

Verder beschik je over:

  • Een Hbo diploma, bij voorkeur een opleiding aan de HAS (Bedrijfskunde) of in de financiële richting (BE of AC);
  • Bij voorkeur 3-5 jaar ervaring met financiële administraties;
  • Affiniteit met de agrarische sector;
  • Heb je ervaring met SAP? Dit is een pré.

Over de organisatie

Coöperatieve Telersvereniging De Schakel UA is een door de Europese Unie erkende telersvereniging, welke momenteel bestaat uit ongeveer 500 groentetelers in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. Deze aangesloten telers (de leden) zijn via het coöperatieve model betrokken bij de besluitvorming. Daarnaast onderhouden we een belangrijke afnemersrelatie met vanRijsingengreen. Organisatorisch worden de werkzaamheden uitgevoerd binnen de teams: Teelt, Kwaliteit en Administratie.

Ben jij degene die wij zoeken?

Stuur je sollicitatie naar vacature@tvdeschakel.nl. Heb je nog vragen over deze functie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 06-13250945.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen.

Teeltactualiteit