Vacature Teeltspecialist

Wat ga je doen?

In de rol van teeltspecialist/productmanager ben je continu bezig met het organiseren en stroomlijnen van de aanvoer van vollegrondsgroente voor de vers- en industriemarkt.

Je geeft invulling aan het teeltplan, door o.a. te zoeken naar en het selecteren van geschikte telers en percelen en draagt vervolgens bij aan het opstellen van het zaaiplan. Na het afsluiten van de teeltcontracten met deze telers, kruip jij tijdens het seizoen in de rol van teeltbegeleider. Je adviseert en ondersteunt de teler op het gebied van zaaien, telen en oogsten. Als productspecialist ben je verantwoordelijk voor het leveren van het product; de schakel tussen land en klant. Jij zorgt ervoor dat de juiste kwaliteit op de juiste plek komt, hierbij draag je deels ook zorg voor de kwaliteitsbeoordeling.

In deze diverse functie behartig je zowel de belangen van de teler, als die van onze afnemers. Het gehele jaar door ben je bezig met het onderhouden en verstevigen van deze relaties. Je bent veel ‘op pad’ voor veldbezoeken en hebt hierdoor veel vrijheid. Ook zul je veel contact hebben met o.a. zaadfirma’s, toeleveranciers en kenniscentra. 

Ons belangrijkste teeltgebied bevindt zich ongeveer 100 km rondom Helmond. Daarnaast zijn we ook actief in o.a. Duitsland, Frankrijk en België.  

Wie ben je?

Jouw hart ligt in de agrarische sector! Jij bent communicatief sterk en netwerken is helemaal jouw ding. Hierdoor weet jij de telers te vinden en de telers jou. Je bent, door opleiding of ervaring, teelt technisch goed onderlegd. Je hebt de ‘drive’ om op te hoogte te zijn én te blijven van alle ontwikkelingen binnen de branche. Daarnaast ben je commercieel, maar pas je wel binnen onze nuchtere cultuur. Je staat stevig in je schoenen en gaat een onderhandeling niet uit de weg. In deze functie krijg je veel vrijheid en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, jij pakt dit met beide handen aan. 

Hbo werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring
Je spreekt in ieder geval Nederlands en Duits. Spreek je Frans? Dan is dat absoluut een pré;
Affiniteit met landbouw is een must.

Wat bieden wij jou?

Het team kenmerkt zich als jong, ambitieus, energiek met passie voor ons vak! Er heerst een informele werksfeer. In deze functie ben je veel op pad en hierdoor veel in de buitenlucht. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen deze rol, bijvoorbeeld door seminars in binnen- en buitenland bij te wonen. Een proactieve houding hierin wordt gewaardeerd en gestimuleerd.

Je werkt in een mooie, gezonde branche. Ons bedrijf heeft een platte structuur en korte communicatielijnen. Onze teelttechnieken zijn vooruitstrevend en innovatief. Het gehele proces vanaf het zaaien tot aan het oogsten en de begeleiding daarvan, is bij ons in eigen beheer. Heb jij ideeën over meer innovatieve teelt-, zaai- of bemestingstechnieken? Er is altijd ruimte voor jouw visie!

We bieden je:

Een passend en marktconform salaris, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, met de mogelijkheid om te groeien;
Een functie waarin je veel onderweg en in de buitenlucht bent;
Veel ruimte om jezelf te ontwikkelen;
8% vakantiegeld en een pensioenregeling
Een dekkende reiskostenvergoeding of auto van de zaak

We starten met een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie naar vacature@tvdeschakel.nl onder vermelding van de vacaturenaam. Mocht je nog verdere vragen hebben over deze functie, dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0492-530450.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet in behandeling genomen.

Teeltactualiteit